Vienmēr skatījos uz šīm gaisīgajām un krēmīgajām bulciņām – likās tās ir kā maigi mākonīši. Izlēmu pagatavot un padalīties receptē
Dažreiz salda bulciņa rītā vai pusdienlaikā spēj uzlabot garastāvokli un padarīt dienu patiesi mājīgu. Bet ko darīt, ja jūsu mājās gatavotais cinnamon roll (sinabons) sanāk ne sliktāks kā dārgā kafejnīcā, bet pat vēl maigāks un aromātiskāks? Šī recepte atklās mīkstas, mitras smalkmaizītes noslēpumus ar izkūstošu krēmīgi kanēļa garšu, piepildot visu kārumu cienītāju sapni par desertu, kas kūst mutē.
Sinaboni ar maigu pildījumu: kā pagatavot sulīgas bulciņas mājās
Mazliet vēstures. Sinabons — tā nav gluži parasta kanēļa bulciņa, bet gan siltuma un mājīguma simbols. Pirmoreiz tās tika izceptas Sietlā 1985. gadā mazā beķerejā, un drīz kanēļa bulciņas kļuva par iemīļotu desertu visā Amerikas kontinentā. Sinabona bulciņa ir galvenā klasisko franču smalkmaizīšu konkurente: tā apvieno mīklas īpašo gaisīgumu, pildījuma bagātīgumu un bieza krēma mērci, kas cepumu padara neaizmirstamu.
Daudzi bieži meklē, kā pagatavot sinabonus mājās, lai iegūtu nevis pārgatavotu, bet gan mitru, gaisīgu mīklu ar spēcīgu kanēļa un krējuma aromātu. Tieši tādam ir jābūt īstam sinabonam: mīkstam, sulīgam, piesūcinātam, lai ar katru kodienu kanēļa sviests un cukurs lēnām izplūstu pa mīklas slāņiem. Kāpēc mājās gatavotās kanēļa bulciņas vienmēr uzvar? Pamēģiniet pagatavot kanēļa un vaniļas bulciņas pēc “kafejnīcas” receptes, lai sajustu atšķirību starp veikalā pirktu desertu un pašu rokām gatavotu gardumu.
Mājas apstākļos jūs kontrolējat produktu kvalitāti, dāsni pievienojat kanēli, neskopojaties ar sviestu, un krēmam izmantojat tikai svaigu krēmsieru un dabisku krējumu mīklas piesūcināšanai. Tas neizbēgami atspoguļojas rezultātā: bulciņas sanāk mīkstas, gaisīgas, nav sausas.
Sinaboni ar maigu pildījumu: kā pagatavot sulīgas bulciņas mājās
Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās. Kāpēc tieši šāds sastāvs nodrošina ideālu tekstūru? Viss ir vienkārši: dubultā sviesta un saldā krējuma porcija nodrošina tieši to irdeno, mitro struktūru un dziļo garšu. Starp citu, vai esat pārbaudījuši, kuras kanēļa bulciņas jums garšo labāk: ar lielu daudzumu krēma vai ar plānu glazūru? Dalieties savā viedoklī un pieredzē komentāros!
Gatavošanas tehnoloģija: veiksmīgas cepšanas noslēpumi
Gardas kanēļa bulciņas vienmēr sākas ar pareizu mīklu uz ierauga. Siltu pienu savienojiet ar raugu un karoti cukura, pievienojiet nedaudz miltu un atstājiet uz aptuveni 20 minūtēm. Šajā laikā pacelsies pūkains putu cepurīte, un mīkla kļūs īpaši gaisīga.
Pārējās sastāvdaļas sajauciet tikai pēc burbulīšu parādīšanās: olas, cukurs, kausēts sviests, šķipsniņa sāls un vaniļas cukurs. Nevajag uzreiz iebērt visus miltus — mīciet mīklu pakāpeniski, ar rokām vai ar mikseri ar āķa uzgali, lai tā kļūtu elastīga, viegli atliptu no rokām, bet paliktu mīksta.
Kad mīkla sāk burbuļot un stiepties, tas nozīmē, ka tā ir gatava celšanās procesam. Atstājiet to siltumā (piemēram, cepeškrāsnī ar ieslēgtu spuldzīti) uz aptuveni pusotru stundu.
Formējam un pildām bulciņas.
Izrullējiet mīklu vienmērīgā taisnstūrī, apmēram 5 mm biezumā. Virsmu pārziežat ar mīkstinātu sviestu — tieši tas palīdzēs pildījumam palikt katra slāņa iekšpusē.
Sajauciet cukuru ar kanēli, vienmērīgi izkliedējiet pa visu mīklas kārtu. Gardas kanēļa bulciņas lieliski izskatās, ja pildījums netiek žēlots — sajūtiet atšķirību, kad griežot sāk plūst saldais maisījums. Uzmanīgi sarullējiet mīklu ciešā rullī un sagrieziet to 3–4 cm gabalos.
Bulciņas izkārtojiet uz ar pergamentu pārklātas cepešpannas, noteikti atstājot spraugu starp tām — cepšanas laikā tās palielināsies apjomā. Ļaujiet bulciņām uzrūgt vēl pusstundu — tas ir svarīgi mīkstumam.
Cepam līdz pilnībai. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepiet pirmo posmu aptuveni 15 minūtes — bulciņām jāsāk tikai viegli brūnēt. Izņemiet tās un uzreiz bagātīgi pārziežat ar saldo krējumu: skābais krējums vai saldais krējums dos aromātisku garoziņu un neticamu mitrumu, it kā jūs būtu iegādājušies bulciņu vismodernākajā kafejnīcā.
Ievietojiet cepešpannu atpakaļ un cepiet vēl 10–15 minūtes. Pēc šādas dubultās cepšanas garoziņa sanāk mīksta, bet iekšējā tekstūra — līdzīga krēmam. Krēms — tas ir tas noslēpums, kas padara sinabonu ideālu. Kamēr bulciņas vēl ir karstas, pagatavojiet krēmu: savienojiet krēmsieru ar pūdercukuru, līdz iegūstat biezu, viendabīgu masu.
Pievienojiet nedaudz saldā krējuma, lai konsistence kļūtu ērta pārziešanai. Negaidiet, kamēr bulciņas atdzisīs! Krēmu uzklāj tieši uz siltās smalkmaizītes, lai tas nedaudz izkustu, notecētu plānā strēmelītē gar ruļļiem un piesūcinātu garoziņu.Vai ir lietderīgi eksperimentēt ar papildu aromātiem? Protams! Pamēģiniet aizstāt parasto cukuru ar niedru cukuru, pievienot kardamonu kanēlim vai pagatavot pildījumu ar smalki sagrieztiem riekstiem un šokolādi. Šādi eksperimenti tikai pastiprina bagātīgo kanēļa bulciņu garšu, kuras jūs izcepsiet saviem tuviniekiem vai viesiem.
Varianti un padomi pagatavošanai
1.Īstus sinabonus ir viegli pielāgot veģetāriešiem, ja izmanto augu pienu un vegānu sieru — tekstūra saglabāsies mīksta.
2.Daži maiznieki iesaka daļu sviesta mīklā aizstāt ar kausētu sviestu vai izmantot mājās gatavotu vaniļas ekstraktu aromāta pastiprināšanai.
3.Sinabonu ar kanēli un krēmsieru var uzglabāt līdz divām diennaktīm hermētiskā traukā, pirms pasniegšanas uzsildot.
4.Daudzi dod priekšroku kanēļa bulciņām brokastīs — ar kafiju vai kakao, kā arī iepako tās uzkodām skolā vai darbā, jo bulciņa ilgi saglabājas svaiga un nesaplok
Mājas cepumu priekšrocības – pūkainas kanēļa bulciņas ar krēma pildījumu viegli iederēsies jebkuros ģimenes svētkos, mājīgās vakariņās vai svētdienas brokastīs. Šāds gardumu variants pārvēršas par galveno desertu uz galda, izraisot visiem vēlmi nogaršot vēl gabaliņu. Ja jums gadījās iegādāties sinabonu konditorejā, salīdziniet garšu — un, visticamāk, gribēsies atkārtot mājās gatavoto variantu atkal un atkal.
Pagatavošanai būs nepieciešams:
Silts piens — 380 ml
Sausais raugs — 11 g
Cukurs — 100 g
Milti — 780 g
Olas — 2 gab.
Sviests (mīklai) — 120 g
Vaniļas cukurs — 1 paciņa (pēc vēlēšanās)
Sviests (pildījumam) — 100 g
Kanēlis — 20 – 25 g
Cukurs (pildījumam) — 200 g
Saldais krējums — 150 – 200 ml (bulciņu pārziešanai)
Krēmsiers — 180 g
Pūdercukurs — 30 – 40 g
Saldais krējums vai piens — 1–2 ēd. k. (krēmam)
Mitri sinaboni ar kanēli, sviestu un siltu krēmu — ēdiens, kas ir cienīgs labākajām kafejnīcām. Pamēģiniet tās izcept saviem tuviniekiem un neaizmirstiet dalīties savos ideālo bulciņu noslēpumos komentāros: kādu pildījumu vai krēmu jūs pievienotu dažādībai? Labu apetīti!














